Donald Tusk le-a dat clasă politicienilor noștri. A avut discurs în limba română și a vorbit despre valorile noastre naționale și despre marii sportivi

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut un discurs de excepție care a fost îndelung aplaudat. Practic, le-a dat clasă politicienilor români. Tusk a vorbit, joi seară, în limba română, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, despre valorile României, despre marii noștri sportivi ai României, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla.

„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a ntipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa , fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a declarat Tusk.

Mai mult, președintele Consiliului UE a ținut să precizeze că menţionând că prima maşină din familia sa a fost o Dacia 1300, a socrului său, iar acum fiul socrului său conduce un Duster.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *