Dorel lovește în București: Muncitorii Termoenergetica au distrus o conductă și au lăsat mii de oameni fără gaze naturale

Alimentarea cu gaze naturale în zona bulevardului Ion Mihalache din sectorul 1 a fost oprită sâmbătă la prânz în urma unei avarii produse de lucrători ai Termoenergetica care săpau mecanizat, a anunțat Distrigaz Sud Reţele.

„Ca urmare a unei avarii produse asupra sistemului de distribuţie a gazelor naturale de către reprezentanţii Termoenergetica ce efectuau o lucrare de săpătură mecanizată pe B-dul. Ion Mihalache, din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, Distrigaz Sud Reţele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în zona respectivă astăzi, 14 ianuarie 2023, începând cu ora 12:20. În urma acestei opriri sunt afectaţi cca. 3.800 de clienţi casnici şi non-casnici aflaţi pe 43 de străzi adiacente Bulevardului Ion Mihalache (Caraiman, Lainici, Griviţei, Caşin, Expoziţiei, Clăbucet, Carol Knappe etc.)”, precizează compania.

Conform sursei citate, legea în vigoare prevede că în zona de protecţie a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta efectuându-se exclusiv manual.

Echipele Distrigaz Sud Reţele sunt la faţa locului pentru a asigura remedierea. Reluarea alimentării cu gaze naturale a clienţilor afectaţi se va face în cursul zilei de sâmbătă, până în orele 21:00.

„După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale”, a mai transmis compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *