Dosarele Familiei Cosma Transferate La București!

Scandalurile se țin lanț la DNA Ploiești. Procurorul șef interimar al DNA a decis preluarea tuturor dosarelor privindu-i pe frații Cosma, Andreea și Vlad, dar și pe tatăl lor, Mircea Cosma, de la structura teritorială din Ploiești, după ce procurorul de caz Lucian Onea a fost suspendat din funcție, ca urmare a plasării sale sub control judiciar.

Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploiești, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfășoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma.

Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mișcare a urmăririi penale și al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, față de fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești, procurorul Onea Lucian Gabriel, și pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparțialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul șef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare. Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluționării”, arată DNA central.

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea si fostul său subaltern Mircea Negulescu,zis Portocală, au fost suspendați din funcție de CSM ca urmare a faptului că față de ei s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar! De altfel, Consiliul a luat astăzi în discuție suspendarea celor doi până la finalizarea dosarului în care Onea și Negulescu sunt urmăriți penal pentru cercetare abuzivă și falsificare de probe.

Fostul procuror-șef DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost plasat vineri sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, anunțul fiind făcut de acesta la ieșirea din Parchetul General. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume. „S-a luat măsura controlului judiciar, cu anumite interdicții. Eu sunt foarte optimist, o să contest această măsură pentru că este nelegal luată”, a declarat Onea care a refuzat însă să spună despre ce interdicții este vorba.

Conform Parchetului General, procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești sunt urmăriți penal, fiind suspectați că în perioada aprilie – mai 2015 ar fi constrâns o persoană (Vlad Cosma – n.r.) să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia, iar actele falsificate au fost expediate DNA Ploiești și folosite drept probe în două dosare penale.

„Procurori ai Secției de Urmărire Penală și Criminalistică efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal), arătau procurorii.

În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Parchetul Instanței Supreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *