Două asistente din SUA, acuzate că au făcut 1,5 milioane de dolari din certificate false de vaccinare

Două asistente medicale din Long Island sunt acuzate că au falsificat certificate de vaccinare COVID-19 şi au încasat peste 1,5 milioane de dolari din această schemă, relatează AP.
Proprietara Wild Child Pediatric Healthcare din Amityville, Julie DeVuono, şi angajata sa, Marissa Urraro, au fost puse sub acuzare vineri pentru fals în acte. Avocatul lui Urraro, Michael Alber, a îndemnat publicul să nu se grăbească să judece acuzaţiile şi a declarat că clientul său este o asistentă medicală respectată.

„Aşteptăm cu nerăbdare să evidenţiem impedimentele şi defectele legale ale anchetei. Sperăm ca o acuzaţie să nu umbrească definitiv munca bună pe care domnişoara Urraro a făcut-o pentru copii şi adulţi în domeniul medical”, a declarat el sâmbătă.

Procurorul districtual din comitatul Suffolk, Raymond Tierney, a declarat că DeVuono şi Urraro au distribuit certificate de vaccinare false, cerând 220 de dolari pentru adulţi şi 85 de dolari pentru copii. Cele două asistente medicale ar fi introdus informaţiile false în baza de date de imunizare a statului, susţine el.

Ofiţerii de poliţie au percheziţionat locuinţa lui DeVuono şi au declarat că au confiscat aproximativ 900.000 de dolari în numerar şi un registru care arată profituri de peste 1,5 milioane de dolari din această afacere, care ar fi început în noiembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.