Două incubatoare, donate Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

 

În România, rata mortalităţii infantile este de 7,2 la mia de locuitori, pe când în Uniunea Europeană e de 3,6. În acest context, două incubatoare performante, în valoare de 168.000 de lei, au fost donate Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti de Organizaţia Salvaţi Copiii.

“ Anul acesta, vom merge în 37 de maternităţi din 27 de judeţe, cu 122 de echipamente foarte moderne de ultimă generaţie, incubatoare, ventilatoare neonatale, monitoare funcţii vitale, ecografe, masă de operaţie, mese de reanimare, pulsoximetre”, a declarat preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, într-o conferinţă de presă organizată, luni, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Salvați Copiii este în al şaptelea an în care continuă procesul de dotare a maternităţilor, în special a secţiilor de Neonatologie – Terapie Intensivă. La rândul lor, reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București consideră că incubatoarele sunt bine-venite, având în vedere numărul mare de pacienți care au nevoie de astfel de îngrijiri.

“Spitalul Universitar are maternitate de gradul III, asta înseamnă că majoritatea cazurilor grave sunt tratate în maternitatea noastră. Avem un compartiment la Terapie Intensivă cu 10 paturi şi un compartiment pentru prematuri, la fel cu 10 paturi, însă tot timpul avem solicitări de a primi bolnavii care sunt copiii născuţi prematur pentru a preveni un eventual deces”, a precizat dr. Adriana Nica, managerul unității medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.