Două magazine Jumbo din Bucureşti, amendate de ANPC cu peste 100.000 de lei. Aproximativ 10.000 de produse neconforme, retrase de la comercializare

Două magazine Jumbo din Bucureşti au fost amendate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu peste 100.000 de lei, iar aproximativ 10.000 de produse neconforme au fost retrase de la comercializare. Echipele de control au descoperit că erau vândute produse periculoase şi fără informaţii în limba română.

ANPC a anunţat, joi, că au fost făcute controale în magazinele Jumbo Pallady şi Berceni din Bucureşti.
„Am rugat magazinele Jumbo ca, la intrarea în spaţiul comercial, să deschidă clase de curs pentru învăţarea limbii greceşti. Măcar aşa, consumatorul român poate înţelege etichetele. Şi, dacă tot vorbim despre centre de educare, hai să pregătim părinţii pentru primul ajutor. Există şi produse periculoase pentru cei mici, dar părinţii, odată calificaţi, pot asigura asistenţa. Lăsând gluma la o parte, transmit în limba română, ideea că suntem consumatori europeni, avem drepturi şi nu putem fi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
Echipele de control au descoperit mai multe abateri, printre care: comercializarea unor produse fără marcaje CE şi lipsa unor informaţii de pe etichete, practici comerciale înşelătoare, comercializarea unor jucării fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiunile de utilizare, comercializare unor produse periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *