Două nave de luptă rusești, echipate cu arme care provoacă halucinaţii

Două nave ruse au fost echipate cu un sistem defensiv care, în timpul testărilor, le-a provocat unor subiecţi halucinaţii şi stări de vomă, din cauza efectului de dezorientare pe care-l produce.

Agenţia RIA Novosti a transmis că un contractor militar rus a început furnizarea de astfel de arme pentru Marina rusă. Dispozitivele se numesc Filin 5P-42 şi sunt mecanisme de „interferenţă vizuală şi optică.”

Tehnologia, dezvoltată cu scopul de a orbi şi imobiliza adversarii, a fost implementată pe fregatele ruse Amiral Gorşkov şi Amiral Kasatonov, potrivit unui comunicat din partea Ruselectronics, care a creat sistemul Filin.

Potrivit MSN News, arma foloseşte o lumină asemănătoare cu cea stroboscopică, pentru a împiedica inamicii să vadă navele. Are şi capacitatea de a limita tehnologia de vedere pe timp de noapte, sistemele de direcţionare cu laser şi rachetele anti-tanc, până la o distanţă de 5 kilometri.

Testarea armei a arătat că voluntarii care au încercat să nimerească diferite obiective protejate de Filin, folosind arme cu lunetă sau mitraliere, au avut probleme cu reperarea ţintelor.

45 la sută dintre subiecţii de testare au spus că s-au confruntat cu ameţeli, stări de greaţă şi dezorientare, potrivit RIA Novosti. Alti 20 la sută au susţinut că au avut halucinaţii şi au descris „o minge de lumină care se mişca în faţa ochilor.” Producătorul dispozitivelor a susţinut, de asemenea, că arma poate să-i orbească temporar pe atacatori.

Alte două nave de război care sub în construcţie vor fi echipate cu acest tip de armament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *