Două submarine nucleare ruseşti au început testarea unui nou tip de arme în Marea Norvegiei

Două submarine nucleare ruseşti polivalente – „Nijni Novgorod” şi „Pskov” – au început o serie de teste cu un nou tip de armă în Marea Norvegiei, aceste teste urmând să fie efectuate după coborârea la mare adâncime a celor două submersibile, conform newsru.com.

Comandamentul Flotei ruse a Nordului a menţionat că imersiunea submarinelor la mare adâncime în apele neutre din Marea Norvegiei este o practică obişnuită în cadrul activităţii sale, întrucât adâncimea Mării Barents nu permite submarinelor de diferite tipuri să se scufunde în siguranţă la adâncimea maximă.

În cadrul acestor scufundări, potrivit serviciului de presă al Flotei Nordului, marinarii vor testa exemplare ale unui tip de armă pentru a verifica dacă acestea corespund tuturor standardelor tehnice, dar autorităţile nu menţionează tipul de armă supus testelor.

Scufundările la mare adâncime vor fi realizate pe parcursul acestei săptămâni pe rând de către cele două submarine, inclusiv la adâncimea maximă prevăzută pentru submarinele de acest tip, transmite Interfax.

Testele efectuate de cele două submarine la mare adâncime intervin după incidentul din luna august din nord-vestul Rusiei cu o rachetă de croazieră.

La 21 octombrie, Departamentul de Stat al SUA a declarat că explozia din august de la baza militară rusă Nenioksa (regiunea Arhanghelsk) s-a produs în timpul ridicării de pe fundul mării a unei rachete de croazieră „Burevestnik” cu motor propulsat nuclear, conform Interfax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *