Dr. Tudor Ciuhodaru ne dezvaluie 5 pericole ale consumului de bere rece pe caniculă

 

 

 

 

 

Mulţi pacienţi ajunşi la urgenţe în aceste zile toride au refuzat să creadă că două-trei beri sau chiar mai multe pot avea consecinţe dramatice atunci când este foarte cald. E bine să ştiţi că obiceiul de a bea alcool pe căldură vă poate genera  probleme de sănătate. Conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe,  ne spune care sunt principalele cinci pericole.

 

 

 

  1. Poate fi letal. Alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele violente la adolescenți și adulţi din această perioadă.

 

  1. Te încălzeşte şi îţi afectează termoreglarea. Răcirea bruscă iniţială a organismului este urmată de generarea de căldură şi de vasodilataţie având drept consecinţă accentuarea senzaţiei de căldură şi perturbarea mecanismelor de termoreglare.

 

  1. Te deshidratează. Efectul diuretic vulnerabilizează organismul şi îţi diminuează capacitatea de a compensa efectele căldurii.

 

  1. Îţi alterează capacitatea de reacţie la pericol. Vederea, vorbirea, viteza de reacţie, reflexele şi echilibrul precum şi starea de conştienţă sunt afectate iar alterarea statusului neurologic predispune la expunerea prelungită la soare sau temperaturi crescute.

 

  1. Nici aportul caloric şi de ftalaţi nu e de neglijat. Berea blondă cu o concentraţie de 5% are în medie 42 kcal la 100 ml iar cea brună la aceeaşi concentraţie 37 kcal la 100ml, iar dacă e mai tare, de 7%, ajunge şi la 48 de kcal Extremele sunt reprezentate de berea nefiltrată cu 52 kcal la 100 ml şi cea fără alcool cu 26 kcal. Radlerul se situeză caloric între berea brună tare şi berea blondă cu cele 45 de kcal la 100 ml. Tineţi cont că lumina şi radiaţiile ultraviolete degradează berea aşa că se recomandă consumul celei îmbuteliate în sticle închise la culoare şi nu a celei din recipiente de plastic din care berea extrage mai uşor ftalaţii cu risc cancerigen.

 

Nu uitaţi recomandarea de a vă hidrata corect cu 1,5-2 l de lichide zilnic, un pahar la 15-20 de minute, fâră a aştepta apariţia senzaţie de sete, constând în apă, limonadă, ceai sau sucuri de fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *