Dr. Virgil Musta ne învață cum să ne tratăm acasă  dacă  avem  o formă  ușoară de COVID-19

Pacienții care se îmbolnăvesc de  forme  ușoare de  COVID-19 sau care sunt asimptomatici se pot trata  acasă și  trebuie să stea în  izolare  timp de 14 zile. Foarte  important  este  ca  în acest timp ei să încerce  să-și fortifice  imunitatea.

„Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine”, a declarat dr. Virgil Musta, şeful Secţiei COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

De asemenea, medicul Virgil Musta  explică  și  ce  simptome  ar  trebui să-l determine pe bolnavul cu COVID-19 să meargă de urgenţă la spital.

„Există semne de severitate cum sunt o tuse intensă, reapariţia febrei, reactivarea unor simptome care devin intense şi senzaţia de lipsă de aer sau de sufocare. Acestea sunt simptomele ar trebui să ne facă să ajungem urgent la spital pentru a fi evaluaţi biologic şi imagistic pentru ca specialiştii să stabilească atitudinea faţă de pacient în continuare”, a explicat dr. Musta.

În ce priveşte alimentaţia, medicul Virgil Musta a recomandat, pe lângă o dietă echilibrată, şi vitamine: „Zinc, seleniu, vitamine care îmbunătăţesc imunitatea organismului”.

„Evident, nu se îngrașă porcul în ajun și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. Este nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a mai spus dr. Musta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *