Dragnea a aruncat instanța supremă ÎN AER! Toate procesele au fost AMÂNATE!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a reprogramat toate dosarele de la compelturile de 5 judecători de astăzi pentru data de 14 ianuarie, asta după ce Curtea de Apel București a suspendat judecata în cauza liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea avea programat un nou termen de judecată în dosarul angajărilor fictive din Teleorman, în care preşedintele PSD a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Instanţa supremă a anunţat că există un blocaj în funcţionarea completurilor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea.

Majoritatea magistraţilor de la ICCJ s-a exprimat în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie, completurile de cinci judecători să acorde noi termene de judecată pentru ianuarie 2019.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Suspendarea competurilor de 5 judecători de la instanța supremă a creat un blocaj în judecarea recursurilor, astfel că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au întrunit într-o şedinţă pentru a stabili varianta de urmat.

Adunarea generală a judecătorilor instanței supreme a fost convocată pentru a fi consultată cu privire la măsurile necesare pentru buna desfășurare a activității Înaltei Curți de Casație şi Justiție, urmare a deciziei Curții Constituționale prin care s-a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională şi a hotărârii Curții de Apel București prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018.

La adunarea generală a participat un număr de 88 de judecători din 110 în funcție.

Având în vedere obiectul consultărilor, s-a constatat că este oportun ca judecătorii Secției de contencios administrativ şi fiscal să nu participe la discuțiile privind efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti asupra măsurilor administrative ce se vor discuta cu privire la funcţionarea completurilor de 5 judecători.

În continuare, adunarea generală şi-a desfăşurat lucrările în prezenţa a 67 de judecători.

În urma dezbaterilor, s-a hotărât în majoritate ca Adunarea generală a judecătorilor să emită un comunicat de presă în care să aducă la cunoştinţa persoanelor interesate că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu-şi pot desfăşura activitatea de judecată.

În urmă cu două săptămâni, Curtea de Apel București a admis toate solicitările lui Liviu Dragnea. Judecătorul de caz a fost nimeni alta decât Alina Ghica, fost președinte CSM și semnatara proctocolului dintre Consiliu și SRI. Ghica este una dintre cele mai apropiate prietene ale Oanei Schmidt Haineala, șefa Corpului de Control la ministerul păstorit de Tudorel Toader.

Ambele au fost membri ai CSM și ambele au ocupat funcția de președinte al CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.