Dragnea a declarat război băncilor, supărat că au făcut profit împrumutând statul: “Chiar suntem proști”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, supărat foc din pricina faptului că băncile au făcut profit împrumutând statul, deși, el, probabil, și-ar fi dorit să primească  bani “moca”,  a declarat, joi seară la Antena 3, că așteaptă de la Guvern un raport cu cifre, în acest sens. Mai mult, el a spus că vrea să arate poporului român câți bani au câștigat băncile din împrumuturile pe care le-au acordat statului.

Însă a omis să arate poporului român și de ce statul a ajuns să se împrumute la bănci.

„Aștept de la Guvern ca să vedem și noi ca popor domnule câți bani au făcut băncile împrumutând statul. Orice stat se împrumută de la bănci. Dar de ce să nu fac altceva? Să mă împrumut de la români? Să fie obligațiuni și atunci și eu am de câștigat și românii. Randamentul de e de șapte ori mai mare decât în media UE. Sigur că noi acum când începem să luăm măsuri sar o grămadă, pentru că ai făcut 5,6 miliarde lei profit într-un an. E ok. Nu era nicio problemă dacă făceai banii aceștia împrumutând economia. Dacă e făcut. De asta vorbim de lăcomie”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Dragnea a găsit și o explicație pentru OUG fiscală. El a justificat măsura spunând că România, „dacă nu este colonie” trebuie să intervină cu măsuri fiscale, pentru că este vorba despre resursele și economia țării noastre.

„Dacă nu este colonie trebuie să intervii. Noi vorbim despre resursele României care am văzut că sunt acolo și cum ajung acolo ca și preț. Sunt zeci de miliarde făcute în Romînia ca cifre de afaceri. Foarte bine. Să le facă și economia din România câștigă totuși foarte puțin. Chiar suntem proști. De aceea am vrut să înțeleagă toată lumea când spuneam că nu mai vreau ca România să fie sat fără câini”, a spus Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *