Dragnea bagă PSD în ședință ca să le promită că le dă bani primarilor și ca va recupera majoritatea în Camera Deputaților

Liviu Dragnea a convocat, pentru duminică la prânz, prima ședință a conducerii PSD din acest an și prima după întoarcerea sa din vacanța de peste o lună. Pe agebda întâlnirii se află subiecte sensibile pentru șeful PSD: bugetul și plecările din partid.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12.30.

Proiectul de buget pentru anul în curs a stârnit deja nemulțumirea majorității primarilor, tăierile de fonduri afectând, în special, primarii orașelor mari și municipiilor. Nevoia stringentă de fonduri a administrațiilor locale vine după ce primăriile au mărit fără limită salariile angajaților, iar la administrațiile centrale au fost transferate cheltuieli legate de asistența socială, școli, spitale.

Mutarea contribuțiilor și „revoluția fiscală” au însemnat reducerea alocărilor către administrațiile locale prin scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Marea majoritate a primăriilor nu reușesc să-și acopere cheltuielile, fiind total dependenți de alocări suplimentare de fonduri de la Guvern ceea ce îi face pe primari să fie permanent la mâna lui Dragnea și a ministrului Dezvoltării.

În același timp, în ultimele zile PSD a fost părăsit de mai mulți parlamentari care au plecat la partidul lui Victor Ponta, situație în care PSD-ALDE nu mai dețin majoritatea la Camera Deputaților având nevoie de UDMR și minorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *