Pregătirea unui tun de 10 miliarde de euro! Dragnea: Coaliția va discuta cu premierul ce firme intră în Fondul Suveran

Pregătirile pentru cel mai mare tun din istoria post-decembristă a României, așa cuma fost catalogat de fostul premier Victor Ponta, au intrat în linie Dreaptă. Preşedintele Camerei Deputaţilor, șeful PSD Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Parlament, că a stabilit împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să aibă loc discuție a coaliţiei cu premierul Dăncilă şi ministrul de Finanţe pentru a stabili ce firme vor intra în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

„Am discutat un subiect foarte important şi anume Fondul Suveran de Investiţii, care trebuie operaţionalizat. Mai este de adoptat hotărârea de Guvern care este deja pusă în transparenţă şi am convenit amândoi ca în zilele următoare – miercuri sau joi – să avem o întâlnire în coaliţie cu doamna prim ministru şi cu ministrul de Finanţe pentru a stabili exact, pentru ultima dată, care sunt societăţile care vor intra în Fond şi data când va fi adoptată HG. Este un motor de dezvoltare foarte important, este o sursă de investiţii importantă pentru România şi trebuie pornit foarte repede”, a declarat Dragnea.Înființarea Fondului a fost criticată deoarece există riscul ca cele mai valoroase companii care încă aparțin statului sa fie înstrăinate.

Prin acest Fond se încearcă vânzarea mascatăa celor mai valoroase companii aflate încă în portofoliul statului, a susținut Ponta.

”Părinţii noştri au muncit în anii 70-80 ca să construiască ceea ce a devenit azi Hidroelectrica, Transgaz , Romgaz, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni , Portul Constantă, CFR etc !
Noi am muncit în 2012-2015 să le salvăm de la faliment, să le facem transparente şi profitabile şi să le obligăm să investească în dezvoltarea României!
Prin votul dat azi de către deputaţii PSD – ALDE – UDMR toate aceste companii trec de la Stat la un Fond absolut privat care va fi condus de către oamenii puşi de Liviu Dragnea şi care le va vinde către diverşi “investitori” din Israel şi Rusia!
O bătaie de joc – un furt de 10 miliarde de euro / de la români – pentru Liviu Dragnea şi gaşca lui!”, susținea Victor Ponta la momentul adaptării acestui proiect de către Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *