Dragnea deschide larg ușa Rusiei și teroriștilor! SIE și SRI nu au nici măcar bani de salarii pentru tot anul

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi noapte, raport favorabil pentru bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) și pentru cel al Serviciului Român de Informații (SRI), cu majoritate de voturi. În cazul ambelor servicii, bugetele inițiale au fost diminuate considerabil, reprezentanții instituțiilor atrăgând atenția asupra consecințelor pe acre aceste acțiuni iresponsabile le vor avea asupra siguranței naționale.

Ca urmare a adoptării acestui buget, reprezentanţii SIE estimează următorul impact: pentru circa două luni din acest an, salariile şi cheltuielile de personal ale serviciului nu vor putea fi acoperite. Mai mult, chiar și dacă bugetul ar fi fost adoptat în varianta inițială propusă de Guvern, fondurile alocate ar fi reprezintat doar 83% din ceea ce are nevoie serviciul pentru acest an.

3000 de teroriști opriți la granițe doar în 2018

La SRI, ținta principală de atac a lui Dragnea, situația este și mai gravă, membrii Comisiei parlamentare au aprobat un amendament propus de Dragnea care vizează diminuarea bugetului SRI cu 150 de milioane de lei, ceea ce lasă serviciul fără salarii pentru patru luni și blocarea activității.

„Situaţia a luat o turnură gravă. Este pentru prima oară când e un buget total nesustenabil. Din păcate, cu cifrele actuale SRI nu are nicio soluţie. Am prezentat aseară cum era în prima faza bugetul instituţiei. Toate ca urmare a modificării legislative produse în 2018. Este o percepţie eronată, generalizată în spaţiul public. În acest moment, o scădere cu 445 milioane înseamnă blocajul efectiv al activităţii Serviciului. Înseamnă că nu vom avea fondurile necesare plăţii salariilor pe 4 luni, nu vom aveam pentru 3 luni plăţile facturilor, înseamnă blocarea proiectelor. Pe 15.04 avem un obietiv care trebuie pus în funcţiune, pentru care trebuia să plătim… Ne întrebăm cum trebuie să procedăm. Securitatea cetăţeanului este un element esenţial şi multe lucruri care ni se par normale vor fi puse în pericol de constrângerile bugetare. Nu ne putem face reclamă şi nu putem pune succesele pe masă, fără SRI Româna ar arăta altfel astăzi. Vă invit să faceţi o analiză şi să decideţi care sunt zonele Serviciului care nu ar trebui bugetate. Ce domenii nu ar mai trebui investigate? Ţara noastră este una dintre puţinele ţări europene în care nu a avut loc niciun atentat terorist. În 2018 am întrerupt intrarea în România a aproximativ 6000 de persoane, mai bine de jumătate erau terorişi”, a spus generalul Voinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *