Dragnea face ironii ieftine, după ce o autoritate a statului a amenințat Rise Project: Nu lucrez la Autoritatea asta de protecţie a datelor personale. Habar nu am de aceste demersuri

Dragnea face ironii ieftine, după ce o autoritate a statului a amenințat Rise Project: Nu lucrez la Autoritatea asta de protecţie a datelor personale. Habar nu am de aceste demersuri

Rise Project a publicat, la începutul săptămânii, mai multe documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum. Este vorba despre conținutul celebrei ”valize”, care, potrivit jurnaliștilor, ar conține un hard negru cu 63 GB cu documente din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. De asemenea, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu, o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.

La doar 4 zile de la publicarea documentelor, publicația spune că o instituție a statului, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a trimis o notificare prin care cere ”divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.”. Jurnaliștii spun au fost amenințați ”cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.”.

Liviu Dragnea spune că el nu are nicio legătură cu această acțiune și dă un răspuns ironic: „Eu le-am spus celor de la Rise Project… m-au întrebat când îmi place de ei. Mie îmi place de ei chiar şi atunci când sunt penibili. Nu lucrez la Autoritatea asta de protecţie a datelor personale, habar nu am de demersurile făcute de această autoritate”, a declarat Dragnea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *