Dragnea îi caută deja înlocuitor lui Lazăr. Toader : Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că declanşează procedura de numire a unui nou procuror general, precizând că până la finalul lunii aprilie, când expiră mandatul lui Augustin Lazăr, România va avea un nou procuror general.

„Voi merge la minister şi voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie, expiră mandatul (lui Augustin Lazăr -n.r.) şi voi declanşa între timp şi, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Nici nu am declanşat procedura şi acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea. Nu avem de unde să ştim, să vedem cine se va înscrie şi atunci vom vedea”, a declarat Tudorel Toader, citat de Mediafax, la ieşirea de la Parchetul General.

Ministrul Justiţiei a fost prezent, joi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCL), fără a se întâlni însă şi cu Augustin Lazăr, actualul procuror general, pentru care Tudorel Toader a cerut revocarea.

„La ieşire ( de la Parchetul General -n.r.), vă voi comunica probabil, sigur, şi o măsură importantă pe care o voi lua în curând”, a anunţat Tudorel Toader, la sosirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a anunţat că are întâlniri cu mai mulţi procurori, printre care şi procurorul general adjunct Bogdan Licu.

Întrebat pe cine vizează această măsură, ministrul Justiţiei a replicat: „statul de drept”.

Tudorel Toader a refuzat să răspundă, joi, la intrarea în Parchetul General, criticilor Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), care a transmis, joi, că OUG pe legile justiţiei conţine o serie de prevederi care încalcă principiul separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor şi modifică condiţiile de accedere la instanţa supremă, reprezentând un pas enorm înapoi faţă de formă anterioară a statutului acestor două profesii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *