Dragnea, în pragul unei crize de nervi: Jurnaliștii francezi o laudă pe Kovesi!

Presa franceză o lauda pe fosta șefa DNA, dar îi și scoate în evidență câteva puncte mai puțin bune. Le Monde a publicat un material sub numele de „Alegerea unui procuror român pentru a conduce Parchetul European ar fi un simbol puternic”. Semnalul este și mai puternic venind din partea unei publicații din Franța, având în vedere că unul dintre contracandidații Laurei Codruța Kovesi este francezul Jean – Francois Bohnert.

„De asemnarea unei personalitati din fostul bloc comunist, sustinuta de juristi competenti si carora nu li se poate reprosa nimic din cele 22 de state membre, ar arata angajamentul UE fata de statul de drept”, scriu jurnalistii francezi.

Le Monde se întreabă cum ar fi dacă primul român care ar ocupa o poziție atât de important în UE ar fi, de fapt, o româncă?

„Aceasta mică revoluție se anunță a fi sensibilă din punct de vedere politic, știind că cel putin trei lideri europeni sau apropiați ai lor (Viktor Orban din Ungaria; Andrej Babis din Cehia si Liviu Dragnea din România) sunt implicati in dosare de fraudare a fondurilor europene. Si toate se intampla in tari in care justitiei i se pun bete in roate”, arată Le Monde.

Le Monde amintește despre parcursul lui Kovesi până în acest punct. „Intr-o țară afectata de corupție, ea a condamnat la închisoare sute de politicieni de toate nivelurile, inclusiv un fost prim-ministru”, adaugă jurnalistii. Jurnaliștii mai arată că Laura Codruta Kovesi „a câștigat ura pe termen lung a Partidului Social Democrat, aflat la putere” și ca Dragnea a reusit chiar concedierea sa în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *