Dragnea își duce partidul la mare ca să discute despre remaniere și să tranșeze conflictul cu Firea

Liderii PSD vor analiza, vineri şi sâmbătă, în staţiunea Neptun, activitatea miniştrilor social-democraţi după şapte luni de mandat şi va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală, transmite Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului.

Liderii social-democraţi vor îmbina în staţiunea Neptun, pe parcursul a două zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Dacă ziua de vineri este rezervată, în principal, discuţiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru MEDIAFAX că prim-ministrul va face o prezentare, sâmbătă, în şedinţa CExN al PSD de la Neptun, a gradului de îndeplinire de către ministere a măsurilor din programul de guvernare. După prezentarea bilanţului, conducerea lărgită a PSD va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcţioneze cu actualii titulari.

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele şapte luni de mandat, sunt: Finanţele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuţ Andruşcă), Tineretul şi Sportul (Ioana Bran), Cercetarea şi Inovarea (Nicolae Burnete), Educaţia (Valentin Popa) şi Cultura (George Ivaşcu).

Social-democraţii vor avea, la Neptun, şi o primă discuţie despre strategia partidului pentru anul 2019, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, au spus surse din conducerea PSD pentru MEDIAFAX.

Grupurile parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat se vor reuni şi ele, tot sâmbătă, la Neptun, într-o şedinţă destinată stabilirii priorităţilor legislative în noua sesiune parlamentară convocată pentru ziua de luni, 3 septembrie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus” în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 21 august, că este nemulţumit de unii miniştri. În schimb, liderul PSD s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Viorica Dăncilă.

„Categoric nu ( vreau să o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, să încheie acest mandate. Este un premier foarte bun. Cu toată campania care încearcă să o descurajeze. E un record istoric de încasări la buget pe luna iulie şi cu o inflaţie negativă. Nu a avut experienţă administrativă doamna Dăncilă, dar a învăţat repede cum să conducă un guvern şi o face din ce în ce mai bine”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Dragnea a mai spus că nu se va discuta în şedinţa CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern de „super profesionişti”. Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul „de la un dezastru major” spre care se îndreaptă „vertiginos”.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că sunt lideri ai partidului care cer proteste „la poarta lui Iohannis”, precizând că „este o fierbere în partid” şi că acest lucru va fi decis în Comitetul Executiv Naţional de la Neptun.

Social-democraţii vor aborda probabil, şi alte teme, precum noua lege a pensiilor, oportunitatea suspendării din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, data organizării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi forma finală a legii off-shore.

Sursa foto : b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *