Dragnea JR. se apucă de crescut … cămile

După ce a dat lovitura și a reușit să sacrifice și să vândă 30.000 de porci fix înainte să izbucnească epidemia de gripă porcină africană, fiul lui Dragnea se lansează în afaceri de creștere a cămilelor și camelidelor.

Camelidele sunt familii de erbivore rumegătoare de talie mijlocie sau mare care cuprind: cămila, dromaderul, guanco, alpaca, vicunia și lama. Cămilele și dromaderul cresc în Africa și Asia, celelalte în America de Sud.

Noul obiect de activitate va fi rezlizat prin firma NUTRELO GROUP – S.A., în care Dragnea Valentin Ștefan este asociat cu Dragne Ilie Liviu și Putineanu Gabriel și a fost stabilit la ultima adunare generală a acționarilor. Pe lângă „cresterea camilelor si a camelidelor”, firma se va mai ocupa și de jocuri de noroc.

Ferma de porci, faliment programat

Până de curând, cea mai importantă afacere a fiului liderului PSD a fost ferma de porci Salcia, dar datele apărute în ultima perioadă arată că societatea se pregătește să intre în insolvență. Astfel, Ferma Salcia a emis 75 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 2,34 milioane lei. Incidentele de plată au avut loc în condițiile în care societatea a avut încasări importnate din vânzarea a 10.000 de porci chiar înainte de declanșarea elidemiei de pestă porcină. În plus, a fost deja înființată și o altă societate, FERMA SALCIA DISTRIBUTION SRL, care să preia activele actualei firme.
În același timp, Ferma Salcia SA are datorii de peste 18 milioane de lei, aproximativ 3,5 milioane de euro, la Tel Drum, dar TelDrum nu a făcut niciun demrs pentru a recupera datoriile.
Liviu Ilie Dragne, administratorul firmei de porci a fiului lui Liviu Dragnea a fost arestat preventiv si apoi eliberat sub control judiciar în 2017 pentru evaziune fiscală. Firma a avut o cifră de afaceri de 3 milioane de lei și 1 milion profit în 2017.

Sursa foto: despreanimale.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *