Dragnea, la un pas să-și dea cu tesla în picior! Dacă adoptă OUG pe Coduri să scape de pușcărie o salvează și pe Kovesi

Fostul membru CSM, Toni Neacşu, a explicat, într-o postare ironică pe Facebook, că proiectul de OUG pe codurile penale, criticat de cei care spun că va scăpa inculpaţii de justiţie, conţine prevederi de care va beneficia chiar şi „inculpata Kovesi”, deoarece unele fapte vor fi prescrise în cazul ei.

Neacșu a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la infractiunea de abuz în serviciu, fals intelectual, participație improprie la infracțiunea de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit acestuia, deoarece urmărirea penală a început în 13 februarie 2019, dacă vor fi adoptate modificările codului penal prin ordonanţă de urgenţă, infracţiunea de abuz în serviciu este deja prescrisă general (în 6 ani de la data faptei) şi parchetul va fi nevoit să dispună clasarea pentru aceasta.

Dragnea și restul penalilor din PSD-ALDE fac presiuni pentru emiterea unei Ordonanțe pentru modificarea Codului penal astfel încât să fie dezimcriminate anumite infracțiuni și reduse termenele de prescripție. Prin aceasta Ordonanță Dragnea ar scăpa de procesul în care a fost condamnat pe fond la trei ani și jumătate de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *