Dragnea lansează noi atacuri la adresa lui Iohannis: “Îi e lene și să vorbească”

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a ținut, sâmbătă, un discurs, la Snagov, în cadrul căruia s-a lansat în afirmații ce îl atacau direct pe președintele României, Klaus Iohannis. Dragnea a afirmat că lui Iohannis  „îi e lene și să vorbească”, făcând aluzie la faptul că președintele României s-a oprit de mai multe ori în timpul discursului de la Summitul PPE pentru a-și recupera vocea. Acesta este cel mai recent dintre atacurile pe care șeful PSD le-a lansat în ultima vreme la adresa lui Klaus Iohannis, cel mai probabil ele fiind stimulate de speculațiile că și-ar dori să fie candidatul coaliției la prezidențiale.

„Ieri, preşedintele care se îneacă, constat azi că îi e lene să şi vorbească, a semnat bugetul României. Eu nu ştiu cum a reuşit el să îl semneze, adică să faci un asemenea efort să iei un stilou să îl semnezi îţi trebuie mult să te gândeşti. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii români ar fi beneficiat de alocaţii mai mari de la 1 martie, deja, la ora asta, primarii din toate localităţile din România ar fi început să lucreze pe programele care sunt finanţate prin acest buget, programele din sănătate ar fi început să funcţioneze, pentru că prin acest buget noi am alocat 7,3 miliarde de lei în plus faţă de anul trecut la Sănătate – este cea mai mare sumă alocată vreodată pentru Sănătate în România. Sunt milioane de copii, milioane de români care vor beneficia de un acces la Sănătate mult mai bun. (…)Încercăm de ieri, de când acest „leneş” a aprobat bugetul, este disponibil Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, accesibil pentru autorităţile locale, în valoare de 10 miliarde de euro, unde puteţi depune proiecte doar prezentând autorizaţia de construire sau, dacă Guvernul va completa ordonanţa respectivă, să se poată depune documente pentru reparaţii şi întreţinere curentă. Bani sunt, voinţă politică este”, a declarat Dragnea, potrivit agerpres.ro.

Sâmbătă, la summitul PPE, șeful statului a atacat la rândul său PSD pentru faptul că folosește patriotismul de fațadă, afirmând de asemenea că „maxima ipocrizie e să ataci instituțiile europene care critică derapajele, dar să ceri votul oamenilor pentru a trimite aleși în aceste instituții”.

Social-democraţii când vorbesc despre patriotism vorbesc din suflet, a declarat ulterior, sâmbătă, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *