Dragnea pentru că se crede împăratul României, dar are o popularitate mai mică ca a Vioricăi Dăncilă

Toți dictatorii nebuni de pe fața planetei cred, până ajung la închisoare sau în fața plutonului de execuție (să nu uităm că FSN s-a cățărat la putere pe cadavrul lui Ceaușescu), că poporul îi iubește și ei sunt trimișii lui Dumnezeu pe pământ.

Dragnea se visează stăpânul României și, din multe puncte de vedere chiar este. Are la mână Parlamentul, Guvernul, Justiția, Internele, cam tot ce-i trebuie unui dictator pentru a conduce. Îi lipsește doar legitimitatea dată de o funcție, iar asta e o mare problemă pentru el.

Expert în arta trădării, Dragnea știe foarte bine că, mai devereme sau mai târziu, va pierde șefia PSD, iar atunci e terminat. Funcția de președinte al Camerei e doar o consolare, iar, dacă rândurile PSD vor continua să se subțieze, există șanse reale să o piardă.

În aceste condiții, Dragnea este aproape obligat să candideze la președinție, iar acest lucru îl poate face doar dacă ajunge premier și pozează în omul forte, salvatorul săracilor, apărătorul țării în fața inamicilor străini. Premier poate ajunge dacă Dăncile dă OUG și scapă de cazier, iar cu Iohannis rezolvă CCR. sigura problemă este lipsa popularității, iar asta încearcă el cu disperare acum. Povestea cu serviciile și banii pentru vitamina D este o copilărie, dar dă bine la electorat. Vor urma și alte populisme ieftine, cuvântări cu iz naționalist, punerea la zid a UE. Dacă ajunge premier, a rezolvat jumătate de problemă. Dragnea e condamnat nu numai pentru că a jefuit Direcție pentru Protecția Copilului Teleorman, ci și pentru fraudare unui referendum, deci are experiența furtului voturilor. Cu CCR la degetul mic, cu justiția decimată, bazându-se pe lașitatea magistraților și oportunismul multora, Dragnea nu are prea mari griji. Doar poporul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.