Dragnea poate răsufla ușurat: Din nou la mâna Liei Savonea !

Un magistrat din completul de cinci judecători de la Înalta Curte care judecă dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea, vrea să se pensioneze începând cu 1 iunie. Este vorba despre judecătoarea Luciana Mera.

Dacă până atunci nu se încheie procesul, potrivit Regulamentului de organizare a instanţei supreme, completul trebuie completat cu un nou membru, din lista de permanență.

Însă OUG 7 stabilește că în colegiile de conducere ale instanțelor nu se pot adopta „Regulamente sau hotărâri prin care să adauge la dispozițiile cuprinse în legi, pe motiv că acestea ar fi neclare sau incomplete”.

Cu această nouă prevedere, desemnarea unui nou judecător ar putea fi problematică. De altfel, președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a semnalat recent această problemă.

Chestiunea ar putea ajunge să fie tranșată de Secția pentru judecători a CSM, controlată de Lia Savonea, președinta Consiliului, cunoscută ca fiind o apropiată a PSD. Următorul termen este în 18 martie, când trebuie să se prezinte și Liviu Dragnea pentru a fi reaudiat.

Completul care judecă dosarul lui Dragnea este format din judecătoarele Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *