Dragnea pune presiune pe Guvern și sugerează că e posibil un OUG pentru modificarea Codurilor penale

Alianța PSD-ALDE ia in considerare varianta ca modificările aduse Legilor Justiției și Codurilor penale să fie adoptate prin Ordonanță de Urgență.

„Nu o să impun premierului sau Guvernului nimic. Ceea ce ține de parlament, de decizia politică sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar anunțat public, respectat. De aici încolo să vedem cum se desfășoară lucrurile în continuare, contestări. Ei vor să se întindă cu intrarea în vigoare a acestor legi cu speranța restaurației. Ce va face Guvernul, ce vor face partidele din coaliție, vom vedea. Și eu aștept ca toți colegii noștri să facă ceea ce e de făcut pentru ca obiectivele asumate de noi să fie îndeplinite. O să vedem”, a spus Dragnea.

Atât Legile justiției cât și Codurile penale au fost adoptate de Parlament, dar intrarea lor în vigoare a fost amânată prin atacarea la CCR sau prin cereri de reexaminare formulate de Președintele României. Miercuri, CCR a anunțat că sesizările privind Codul penal și  Codul d eprocedură penală vor fi dezbătute în septembrie. În plus, alte sesizări pot fi formulate în viitor de opoziție și Președinte. Dacă modificările operate nu vor intra în vigoare, Dragnea riscă să ajungă în spatele gratiilor în situația în care Înalta Curte va menține decizia de condamnare la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare dictată în fond.

La sfârșitul lunii iunie, ALDE și UDMR  nu au fost de acord cu emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Codurilor penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *