Dragnea, pus sub ACUZARE pentru vizita în SUA! Cât ar fi dat fostul lider PSD pentru a face o poză cu Trump

Liviu Dragnea este citat astăzi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă noi acuzaţii legate de un presupus trafic de influenţă în legătură cu vizita fostului lider PSD în SUA la investirea preşedintelui Donald Trump.

Potrivit New York Times, Liviu Dragnea, preşedintele Republicii Congo Denis Sassou-Nguesso şi mai mulţi politicieni din Angola ar fi apelat la serviciile lobby-istului Elliott Broidy pentru a ajunge în prezenţa lui Trump la evenimentele VIP prilejuite de învestirea acestuia ca preşedinte. Broidy, implicat în 2009 într-un scandal de corupţie legat de un fond de pensii, ar fi contribuit substanţial la finanţarea campaniei electorale lui Trump.

Liderul PSD, Liviu Dragnea şi fostul premier, Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitaţia lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vice-preşedintele Comitetului prezidenţial de inaugurare. Dragnea a făcut publice atunci câteva fotografii care îl arată dând mâna cu Trump, care era aşezat la o masă din restaurantul hotelului său.
Biletul pentru cina la care au participat Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, şi la care şi-a făcut apariţia şi Donald Trump, ar fi costat între 500.000 şi 1.000.000 de dolari – cu diferite niveluri de acces, în funcţie de suma donată, potrivit unor broşuri ale evenimentului de învestire, obţinute de Politico şi de New York Times la vremea respectivă.
„Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis preşedintelui dorinţa noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România şi #SUA la un alt nivel. Preşedintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!” A fost un dialog cald şi deschis”, scria Liviu Dragnea pe Facebook în urmă cu aproape doi ani. După participarea lui Dragnea la ceremonia de inaugurare, Elliot Broidy a fost acuzat în presa americană că s-a folosit de influenţa sa pe lângă preşedintele Trump în încercarea de a obţine un contract de peste 200 de milioane de dolari în România, pentru compania sa Circinus, companie specializată în afaceri în industria militară şi de securitate, care a semnat la data de 1 februarie un acord cu Romarm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *