Dragnea răsuflă ușurat. Instanța supremă a amânat cu o lună procesul său

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a obținut o amânare de o lună în procesul în care a început apelul la condamnarea de aproape 4 ani de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. Înalta Curte de Casație și Justiție fixase primul termen pentru astăzi, însă liderul PSD nu s-a sinchist să vină la instanță, așa că judecătorii vor începe dezbaterile cel mai devreme pe 5 noiembrie când au fixat un nou termen. Între timp, CCR trebuie să dezbată plângerea făcută de premierul Viorica Dăncilă cu privire la compelturile de 5 judecători de la Înalta Curte, după ce Dragnea a reclamat că noile legi ale Justiției nu sunt respectate de instanța supremă.

Deși Dragnea nu a venit la Înalta Curte, au venit însă atât contestatari ai acestuia, cât și fani.Între aceștia au fost și mici incidente, iar Jandarmeria este prezentă la fața locului.

Mai mulți susținători au venit cu pancarte pe care scrie „Jos statul paralel!” și „Procesul lui Liviu Dragnea este unul politic”.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna iunie. Conform judecătorilor, „în reuşita demersului său infracţional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care îl avea faţă de inculpata Alesu Floarea. Legătura de colaborare pe care a avut-o cu inculpata atât în cadrul organizaţiei judeţene a PSD (inculpata Alesu Floarea fiind un ‘membru marcant’ în cadrul formaţiunii politice), cât şi în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman (inculpata a fost consilier judeţean, din partea PSD, iar preşedintele Consiliului era Dragnea Nicolae Liviu), dar şi funcţiile deţinute de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu la acel moment au creat între cei doi o legătură subiectivă, unilaterală, esenţială în raportul dintre instigat şi instigator. O dovadă a acestui fapt este că, atunci când inculpata Alesu Floarea a fost numită director executiv al DGASPC Teleorman, personal, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a prezentat-o angajaţilor (‘personal, domnul Dragnea când a numit-o pe doamna Alesu Floarea ne-a prezentat-o tuturor angajaţilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *