Dragnea A Refuzat Să Meargă la Cotroceni Cu Vlase !

Noul Şef Al „Spionilor” a Depus Jurământul

Gabriel Vlase a depus jurământul de învestitură, astăzi, la Palatul Cotroceni. El nu a fost însoţit de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, asa cum impun cutumele unei astfel de numiri. Klaus Iohannis a dat prieteneşte mâna cu Vlase imediat după ce acesta a depus jurământul ca şef al SIE.

Vlase şi-a dat demisia din Parlament, după ce miercuri a fost votat în PLenul Camerei Deputaşilor pentru a prelua şefia Serviciului de INformaţii Externe, post vacand din septembrie 2016 când Mihai Răzvan Ungureanu şi-a depus mandatul.Ănainte de a-şi da demisia din Parlament, Gabriel Vlase a dat ultimul ajutor colegilor săi din PSD : a condus şedinta prin care au fost adoptate controversatele modificări la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală. Mai mult, el a votat pentru aceste modificări care au aruncat România într-un scandal internaţional fără precedent.

Nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al SIE pe data de 14 iunie, Gabriel Vlase nu a prea fost pe placul liderului PSD, Liviu Dragnea, însă a fost puternic susţinut de Călin Popescu Tăriceanu. După ajutorul dat pentru adoptarea codurilor, Gabriel Vlase a fost şi pe placul lui Dragnea şi a trecut lejer de votul parlamentarilor: 341 de voturi „pentru” şi 31 „împotrivă”. Iniţial, luni, Gabriel Vlase a primit aviz favorabil pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în comisia de control al SIE.

Ulterior, Vlase a anunţat în Parlament că demisionează : „Subsemnatul Petru Gabriel Vlase, îmi prezint demisia din funcţia de deputat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, având în vedere numirea mea în funcţia de Director al Serviciului de Informaţii Externe”.

Gabriel Vlase, cunoscut ca un apropiat al fostului premier Mihai Tudose, dar şi ca rivalul lui Liviu Dragnea, a ajuns la SIE din postura de vicepreşedinte PSD, deputat de Bacău aflat la al patrulea mandat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. În legislaturile trecute a condus Comisia de controla a activităţii SIE din Parlament. Conform CV-ului său, este doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii.

SIE a fost condus în ultimii doi ani de generalul Silviu Predoiu, ca director interimar. Silviu Predoiu va ieşi însă la pensie în mai puţin de o lună, preşedintele Klaus Iohannis fiind nevoit să vină cu o propunere pentru şefia instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *