PSD Teleorman: Dragnea se duce la Washington să se roage la Micul Dejun organizat de Congres

Conform Organizației PSD Teleorman, din care face parte și șeful partidului, Dragnea ar fi trebuit să fie la Washington, fiind invitat la Micul Dejun cu Rugăciune, eveniment la care va participa şi preşedintele american Donald Trump. Evenimentul, la care sunt invitate peste 2.300 de persoane din 140 de țări, are loc în perioada 5-8 februarie. Cu taote acestea, Dragnea a fost mați, 5 februarie, la Camera Deputaților unde a negociat bugetul.

„Liviu Dragnea, preşedintele PSD, dă o nouă lovitură pe plan internaţional. Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington. La acest eveniment va fi prezent şi preşedintele SUA Donald Trump, iar Liviu Dragnea va fi oaspetele liderului de la Casa Albă în perioada 5-8 februarie”, anunță PSD Teleorman pe Facebook, citat de News.ro.

Dargnea a mai efectuat o vizită în SUA, pentru a particpa la ceremonia de preluare a mandatului de către Donald Trump, iar invitația i-a fost înaintată de Elliot Broidy, om de afaceri cu interese în zona de apărare.

Procurorii federali din New York au citat comitetul care a organizat ceremonia de învestire a lui Donald Trump privitor la predarea de documente ce au legătură cu donatorii, fondatorii şi finanţatorii, pas ce pare că intensifică ancheta asupra activităţii organismului, scrie CNN.

Citaţia emisă de Procuratura Manhattan cere comitetului să predea documente despre orice donator sau donaţie, participant la evenimente ale comitetului şi chiar de posibilitatea donaţiilor venite din partea cetăţenilor străini.

Este evidenţiat faptul că procurorii investighează o lungă listă de posibile infracţiuni: conspiraţie împotriva SUA, declaraţii false, fraudarea corespondenţei, a informaţiilor, spălare de bani, încălcări ale legilor ce interzic contribuţiile din partea unor naţiuni străine şi cele făcute în numele altor persoane.

Sunt cerute documente relaţionate oricăror „beneficii” oferite donatorilor, inclusiv „bilete, oportunităţi foto şi/ sau recepţii restrânse”. În plus, este cerut comitetului să predea informaţii despre donaţii făcute direct fondatorilor, precum şi corespondenţa în care a fost discutată acea posibilitate.

Investigaţia procurorilor federali asupra comitetului implică posibile abuzuri financiare legate de donaţiile de peste 100 de milioane de dolari pentru învestirea lui Trump, a relatat CNN. Procurorul numit în citaţie, Tom McKay, este membru al unităţii Public Corruption şi a fost unul dintre principalii procurori în cazul deschis împotriva fostului avocat personal al lui Trump, Michael Cohen.

Cererea documentelor sugerează că preşedintele american şi entităţi conexe lui pot fi într-o continuă examinare a procurorilor federali, în special în New York, chiar dacă ancheta consilierului special Robert Muller se încheie.

Un purtător de cuvânt al comitetului a spus luni: „Tocmai am primit o citaţie pentru documente. În timp ce încă o analizăm, intenţionăm să cooperăm cu ancheta”.

Procuratura din Manhattan nu a dorit să comenteze.

Tom Barrack, preşedintele comitetului de învestire, care nu figurează în citaţie, a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Citaţia cuprinde două nume: Imaad Zuberi şi compania sa de investiţii, Avenue Ventures LLC, care a donat 900.000 de dolari pentru fondul inaugural, potrivit documentelor Federal Election Commission.

În decembrie, după ce Wall Street Journal a scris pentru prima dată despre o posibilă anchetă în acest caz, Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a negat că preşedintele american, Donald Trump, ar fi ştiut despre posibile infracţiuni comise de comitetul său privind organizarea ceremoniei de învestire.

https://www.facebook.com/psd.teleorman/posts/826922320976520

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *