Dragnea se pregătește să dea marele tun: Ordonanța pentru înființarea Fondului Suveran va fi adoptată săptămâna viitoare

Mega afacerea Fondului Suveran, catalogată de fostul premier Victor Ponta ca fiind „un furt de 10 miliarde de euro „, va fi pusă lansată săptămâna viitoare când Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență. Anunțul a fost făcut chiar de Liviu Dragnea, promotorul acestei idei, la finalul unei ședințe a coaliției PSD-ALDE.

„Fondul suveran- am convenit acum 2-3 săptămâni să avem această discuţie este o ordonanţă de mare importanţă şi trebuie analizată bine, în acest sens au fost invitaţi şi oficialii din Polonia, să vedem cum funcţionează Fondul lor, e oarecum diferit. Ordonanţa are o formă finală, sunt câteva modificări, credem că e un cadru care elimină orice risc pentru societăţile comerciale şi condiţiile pentru ca un fond suveran să contribuie la dezvoltarea acestei ţări”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD a anunţat că acesta ar fi funcţional de anul viitor, ordonanţa urmând să fie adoptată peste câteva zile.

„Având forma finală, săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern, va fi adoptată ordonanţa, apoi, după ce e publicată, vor fi discuţii despre hotărârea care să stea la bază (…) Ordonanţa nu vorbeşte despre câte companii intră, reglementează cadrul general, după ce CCR a spus că nu se poate face cu o adresă punctuală”, a mai spus Dragnea.

Înființarea Fondului a fost criticată deoarece există riscul ca cele mai valoroase companii care încă aparțin statului sa fie înstrăinate.

”Părinţii noştri au muncit în anii 70-80 ca să construiască ceea ce a devenit azi Hidroelectrica, Transgaz , Romgaz, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni , Portul Constantă, CFR etc !

Noi am muncit în 2012-2015 să le salvăm de la faliment, să le facem transparente şi profitabile şi să le obligăm să investească în dezvoltarea României!

Prin votul dat azi de către deputaţii PSD – ALDE – UDMR toate aceste companii trec de la Stat la un Fond absolut privat care va fi condus de către oamenii puşi de Liviu Dragnea şi care le va vinde către diverşi “investitori” din Israel şi Rusia!

O bătaie de joc – un furt de 10 miliarde de euro / de la români – pentru Liviu Dragnea şi gaşca lui!”, susținea Victor Ponta la momentul adaptării acestui proiect de către Parlament.

Ulterior, CCR a stabilit că Legea pentru înființarea Fondului Suveran este neconstituțională, decizia trebuind sa fie adoptată de Guvern.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *