Dragnea și-a dat seama că nu poți fi europarlamentar dacă nu știi o limbă străină

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a realizat, sâmbătă, la Ialomița, portretul viitorilor europarlamentari social-democrați, precizând că aceștia trebuie să fie, în primul rând, patrioți ”în fiecare celulă a corpului” și să știe cel puțin o limbă străină.

Probabil că această cerință i-a fost generată de experința fostului europarlamentar PSD, și actual premier, Viorica Dăncilă, care s-a dovedit că nu știe nici măcar limba română, deci despre una străină, nici nu se pune problema.

„Românii vor avea de ales între candidații noștri, lista cred că o să o finalizăm în maximum două săptămâni, cred că și mai devreme, care vor trebui să îndeplinească niște criterii destul de serioase”, a anunțat Dragnea, la Conferința extraordinară de alegeri a organizației județene Ialomița a PSD, potriviti mediafax.ro.

Iată care sunt cele cinci criterii, enunțate de Dragnea, pentru candidații PSD care vor să ajungă europarlamentari: „În primul rând, să fie patrioți în fiecare celulă a corpului său și a inimii sale. Asta este prima condiție. A doua condiție: să știe să vorbească, să-și dorească să vorbească, să aibă curaj sa vorbească și să-și apere interesul național al țării pe care o reprezintă acolo. Pentru că asta fac toți, numai nouă ni se spune că e bine ca europarlamentari români să meargă acolo și să înjure România. În rest, nu există așa ceva. Al treilea criteriu: să știe cel puțin o limbă străină. Al patrulea: să înțeleagă ce se întâmplă în instituțiile europene și să facă orice pentru ca fondurile europene care vin în România să fie și mai mari. Al cincilea: să fie respectați, să învețe să comunice, să vorbească cu partenerii noștri și din familia social-democrată europeană și din celelalte familii politice, pentru ca dosare importante și mă refer la dosare economice, dosare sociale, care pot afecta pozitiv România, să fie susținute și finalizate”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *