Dragnea și Dăncilă, invitați la Cotroceni, la întâlnirea cu Papa Francisc

Premierul, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai cultelor au fost invitaţi la întâlnirea cu Papa Francisc care va avea loc pe 31 mai la Palatul Cotroceni.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri informale cu presa, că au fost invitaţi toţi cei aflaţi pe lista de protocol. Papa Francisc va avea parte de o primire oficială la Palatul Cotroceni, printre invitați aflându-se și Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu. La eveniment, Suveranul Pontif va primi drept cadou din partea președintelui produse tradiționale românești.

Papa Francisc va efectua în perioada 31 mai – 2 iunie o vizită apostolică în România. La sosirea sa, pe Aeroportul International Henri Coandă, Suveranul Pontif va fi așteptat de Carmen și Klaus Iohannis, iar pe teritoriul țării noastre se va deplasa cu un papamobil, produs de Dacia. După primirea oficială, preşedintele Iohannis şi Papa Francisc vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de întâlnirea cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Şeful statului va susţine o alocuţiune, iar Suveranul Pontif un discurs.

În aceeaşi zi, Papa va avea o întâlnire cu Patriarhul BOR, Daniel, la Palatul Patriarhiei și cu Sinodul Permanent al BOR. Suveranul Pontif va merge şi la Catedrala Naţională, unde se vor prezenta alocuţiuni şi se vor interpreta cântări pascale, după ce se va spune rugăciunea „Tatăl Nostru”. Apoi, Papa va participa la Sfânta Liturghie, la Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”, unde va rosti predica.

Pe 1 iunie, Papa Francisc va merge la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs.

Pe 2 iunie, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate.

Vizita în România a Papei Francisc se va încheia pe 2 iunie cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *