Dragnea și Tăriceanu, întâlnire DE URGENȚĂ după decizia CCR! Planul de atac împotriva lui Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar și vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, s-au întâlnit de urgență după decizia CCR prin care șeful statului este obligat să semneze remanierile din Guvern.
Cei doi lideri trebuie să decidă următoarele mișcări în acest război, în noul context politic.

CCR a admis astăzi sesizarea Guvernului împotriva preşedintelui, pe tema numirilor din Guvern şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională.

Practic, conform CCR, Iohannis ar fi obligat să semneze decretul de remaniere a miniștrilor de la Dezvoltării și de la Ministerul Transporturilor, dar nu este obligat să-i numească în funcții pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele este obligat să semneze de îndată decretele de vacantare a celor două funcţii de ministru din care titularii şi-au dat demisia: Dezvoltare şi Transporturi. Totodată, șeful statului urmează să răspundă de îndată, în scris, la propunerile făcute de prim-ministru pentru cele două portofolii. Preşedintele nu este obligat să numească o anumită persoană, ci să respecte prevederile legale.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi – Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională – Lia Olguţa Vasilescu.Ulterior, Klaus Iohannis a anunțat că va lua o decizie după pronunțarea Curții Constituționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *