Dragnea și Toader au scos oamenii în stradă! În Piața Victoriei și în toate marile orașe se cere abrogarea Ordonanței pe justiție și plecarea Guvernului

Aproape 10.000 de oameni protestează, duminică seara, în Piața Victoriei împotriva Guvernului și a atacului la justiție și democrație. Oamenii au venit cu steaguri ale României şi Uniunii Europene, au pancarde cu mesaje precum „Demisia!”, „Hoţii!”, „Jos Guvernul” şi scandează, printre altele, „Nu vrem să fim conduţi de hoţi!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Cinste lor, cinste magistraţilor”.

Manifestaţia a fost organizată pe reţelele de socializare, iar jandarmii sunt prezenţi şi ei în Piaţa, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Manifestații de protest au loc și în țară, în toate marile orașe.

Protestatarii din Cluj şi Sibiu cer alegeri anticipate, în timp ce la Iaşi oamenii le solicită guvernanţilor să abroge OUG care modifică legile justiţiei şi apoi să plece. Peste 1.000 de persoane protestează la Cluj-Napoca şi cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Şi la Iaşi s-au adunat sute de oameni în Piaţa Unirii, la protestul organizat faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei.

Oamenii strigă „Ne-am săturat cât ne-aţi furat”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman” şi „Abrogaţi şi apoi plecaţi”.

În faţa Prefecturii din Galaţi au ieşit 200 de protestatari cu pancarte care afişează mesaje precum „Corupţia poate fi învinsă”, „Dragnea asta-i faţa ta” (referindu-se la o pancartă pe care este desenat un lup), „Corupţii şi infractorii anchetează judecătorii”. Oamenii continuă să ajungă la protestul organizat la Galaţi.

Proteste similare sunt anunţate de la ora 19.00 în mai multe oraşe, precum Timişoara şi Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *