Dragnea sonează ANAF să recupereze banii pe care Iohannis îi datorează statului

Șeful ANAF și ministrul Finațelor au primit, joi, ordin de la Liviu Dragnea să recupereze „sutele de mii de euro” de la președintele Klaus Iohannis, pentru casa din centrul Sibiului pe care a pierdut-o definitiv în instanță în urmă cu doi ani.

„Îi întreb pe Ionuț Mișa și onor ministerul de Finanțe condus de dl. Teodorovici dacă au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis”, a spus Dragnea, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

„Dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală. Nu vreau să îi întreb la telefon, îi intreb public”, a comentat Dragnea, acuzând că o plângere penală în acest dosar a devenit o „minge de ping-pong” între DNA și Parchetul Sibiu, deși este vorba de „case obținute prin fals și sute de mii de euro care nu mai sunt dați înapoi statului român”.

La scurt timp după aceste declarații, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a solicitat ANAF o situație cu privire la recuperarea banilor de la datornici.

”Aici în categoria celor care sunt datori la stat intră mai multe persoane fizice, persoane juridice, față de care statul va acționa pentru a recupera toate obligațiile. După această declarație doar am cerut șefului ANAF să facă o situație clară, să-mi prezinte acțiunile pe care statul le-a intreprins pentru ca statul să recupereze de la datornici, inclusiv de la domnul Iohannis, sumele respective.”, a declarat Teodorovici.

ANAF nu a reușit să recupereze prejudicii de sute de milioane de euro de la persoanele condamnate de instanțe în cauzele penale, procentul de recuperare fiind de sub 10%.
Sursa foto: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.