DRAGNEA SPRIJINĂ MAFIA LEMNULUI! HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, cel mai mare defrișator de pădure, protejat de PSD și ministrul Apelor și Pădurilor

Omul ministrului Deneș de la Garda Forestieră Brașov legitimează furtul de material lemnos al companiei austriece Holzindustrie Schweighofer.

Cristian Vasilică Ignat, detașat de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la conducerea Gărzii Forestiere Brașov, a reușit să creeze un precedent prin care niciun depozitar de material lemnos fără proveniență nu va mai suporta rigorile legii.

Astfel, în 24 octombrie 2018, a fost efectuat un control la Holzindustrie Schweighofer, sucursala din Reci-Covasna, de către Garda Forestieră Brașov. Cu ocazia controlului efectuat s-a întocmit o notă de constatare înregistrată cu numărul 8074/24.10.2018 (PROCES VERBAL), care nu a fost semnată de către Ignat Vasilică, cu toate că a participat la control și la redactarea acesteia, notă care va crea foarte multe probleme autorităților care au atribuții de control asupra depozitelor de material lemnos ale HS și nu numai. Această notă de constatare va putea fi folosită de către toți operatorii economici care au activitate cu materiale lemnoase și încalcă legea.

Mai precis, Garda Forestieră Brașov, odată cu controlul de la Reci A STABILIT ÎN MOD ILEGAL ȘI ABUZIV CĂ MATERIALELE LEMNOASE AFLATE ÎN CURTEA CELOR DE LA HOLZINDUSTRIE FĂRĂ DOCUMENTE JUSTIFICATIVE AR FI MATERIALE LEMNOASE ABANDONATE, aspect total neadevărat. Este vorba de un volum de 1009 metri cubi din depozitul companiei, despre care aceștia nu au nicio idee cum au ajuns acolo.
Cu alte cuvinte, începând cu acestă dată, orice operator economic poate să spună că materialele lemnoase constatate în plus într-un depozit sunt abandonate, nu se va putea aplica nicio sancține, în cel mai bun caz se vor confisca materialele lemnoase. Garda Forestieră Brașov a îmbrățișat ceea ce au declarat administratorii de la Holzindustrie Schweighofer care au spus că lemnele sunt abandonate.

O altă ilegalitate pe care au făcut-o reprezentanții Gărzii Forestiere aceea că au realizat măsurarea materialelor lemnoase aflate în plus în depozit cu aparatul de măsurare a celor de la Holzindustrie, o dorință mai veche a companiei austriece, care nu a fost agreată de nicio altă Gardă Forestieră, adică le-au certificat acest instrument propriu de măsură.

Legăturile PSD cu mafia pădurilor și, în special cu Holzindustrie Schweighofer, sunt vechi și trainice. Organizația ecologistă Agent Green a publicat chiar decretul prin care proprietarul companiei, Gerald Schweighofer, a fost decorat de Ion Iliescu, în ultimul său an de mandat ca președinte, cu Ordinul National „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

În timpul campaniei electorale din 2016,PSD și Liviu Dragnea au acuzat de nenumărate ori guvernul tehnocrat că este antiromân și că vinde țara străinilor, favorizând companiile occidentale.

Ulterior, Dragnea a efectuat o vizită la Viena unde s-a întâlnit cu Cancelarul Austriei iar unul dintre subiectele abordate a fost chiar cel al exploatărilor forestiere aparținând Holzindustrie Schweighofer. Acuzațiile aduse companiei au încetat, iar PSD a modificate legislația și a eliminat controalele pentru prevenirea defrișărilor ilegale. Mai mult, conform unor surse din Ministerul Apelor și Pădurilor, Cristian Vasilică Ignat a fost trimis special de ministrul Deneș la Brașov pentru a ajuta compania austriacă care avea probleme cu autoritățile de mediu și Garda Forestieră.

În 2018, DIICOT a efectuat mai multe percheziții la Holzindustrie Schweighofer într-un dosar în care prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 25 de milioane de euro. Societatea austriacă este acuzată că, din 2011 până acum, ar fi cumpărat lemn tăiat fără avize sau cu acte false și l-ar fi exportat. Pe lângă Holzindustrie Schweighofer, perchezițiile au vizat și fabrici din Rădăuți și Sebeș, precum și sediile Direcției Silvice și Gărzi Forestiere.

Mai mult, tot în 2018 un raport al Agenției americane pentru Investigații de Mediu (EIA – Environmental Investigation Agency) arată că firma de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer continuă să se aprovizioneze cu material lemnos provenit din parcurile naționale ale României, în ultimele 18 luni furnizorii de lemn ai firmei transportând peste 35.000 de metri cubi de lemn provenit din două parcuri naționale.

Cu toate acestea, oficialii de la Ministerul Apelor și Pădurilor nu au luat nicio măsură, iar tăierile ilegale de pădure au continuat nestingherite.

1 thought on “DRAGNEA SPRIJINĂ MAFIA LEMNULUI! HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER, cel mai mare defrișator de pădure, protejat de PSD și ministrul Apelor și Pădurilor

  1. Dragnea vinde pădurea prin interpuși și strigă „hoții!”
    Omul ăsta și toți acoliții săi trebuie controlați la conturi în mod serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.