Dragnea, sub tirul acuzațiilor colegilor din PSD: un om orbit de putere, a luat partidul pe nume personal

Tot mai mulți lideri ai PSD ies la rampă și suțin scrisoarea împotriva președintelui partidului, dar și lansând acuzații dure la adresa lui Dragnea, cel mai des fiind invocate stilul dicatorial de conducere și prăbușirea partidului în sondaje.

Astfel, Marcel Ciolacu, fost vicepremier în cabinetul condus de Mihai Tudose, susține că „solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp” și îl acuză pe Dragnea că e orbit de putere.

„Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare. Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Anterior, Firea lansase un nou atac la adresa lui Dragnea ea declarând că: ”Singura problemă pe care considerăm că nu trebuie să o tolerăm este Liviu Dragnea care a luat partidul pe nume personal”.

De asemenea, Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, unul dintre inițiatorii scrisorii, un apropiat al lui Drgnea în trecut, consideră că „Partidul Social Democrat se află într-un moment de cotitură”.

„Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă, în ciuda măsurilor bune din punct de vedere economic și social pe care le-a luat Guvernul. Am propus, de asemenea, un plan de măsuri, unele imediate, altele pe termen mediu, care să ne asigure păstrarea guvernării, a poziției de cea mai puternică forță politică a României și premisele câștigării alegerilor care vor avea loc anul viitor”, susține Stănescu, într-un comunicat citat de Mediafax.

La rândul său, președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a declarat că susține scrisoarea anti-Dragnea și își asumă textul inițiat de Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu pentru că partidul este izolat în Europa, iar actul de guvernare prost.
”PSD este un partid izolat în Europa, actul de guvernare trebuie îmbunătățit. Consider că trebuie o democratizare a vieții interne de partid, iar un astfel de demers trebuia făcut de cineva. Îl susțin”, a precizat Mocialcă, la Digi24.
Sursa foto: cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *