Dragnea va afla DEFINITIV dacă iese din puşcărie

Liviu Dragnea va afla definitiv pe 19 mai dacă poate fi eliberat condiţionat!

Judecãtorii Sectorului 5 au respins pe 27 aprilie cererea de eliberare condiţionatã formulatã de fostul lider PSD. Decizia putea fi însã contestatã.

Judecãtoria Sectorului 5 a rãmas, marþi, în pronunþare pe cererea de eliberarea condiþionatã depusã de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care executã la Penitenciarul Rahova o pedeapsã de 3 ani ºi 6 luni închisoare în dosarul angajãrilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea nu a fost adus la Judecãtorie, însã a putut sã se adreseze instanþei prin videoconferinþã.

Procurorul de ºedinþã ar fi vrut ca Dragnea sã fie audiat, însã judecãtorul a considerat cã solicitarea Parchetului este inutilã, permiþând ca fostul preºedinte al PSD sã se adreseze instanþei prin videoconferinþã, la sfârºitul procesului.

„Îndeplinesc condiþiile (pentru eliberarea condiþionatã – n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, a declarat Dragnea.

Avocata sa, Flavia Teodosiu, a spus cã fostul lider social-democrat îndeplineºte toate condiþiile pentru a fi eliberat înainte de termen. Ea a prezentat pasaje din raportul favorabil întocmit de Comisia de liberare condiþionatã de la Penitenciarul Rahova: „Deþinutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense ºi o singurã sancþiune, care ulterior a fost anulatã”.

De cealaltã parte, procurorul de ºedinþã a susþinut cã Liviu Dragnea nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

„Instanþa trebuie sã se raporteze la persoana condamnatului, nu la criterii abstracte. Se cunoaºte cã persoana condamnatã are o educaþie, spunem noi, înaltã, deci conduita lui în penitenciar este una normalã. Programele la care a participat sunt destinate persoanelor cu o educaþie precarã. Faptul cã el considerã cã pedeapsa este injustã, politicã, denotã cã nu ºi-a schimbat atitudinea. Atât timp cât se neagã însãºi temeinicia condamnãrii ºi se invocã imixtiuni politice, este evident cã petentul condamnat nu îºi atribuie nicio culpã, motiv pentru care noi considerãm cã pedepsa nu ºi-a atins scopul. Aþi întrebat ce ar trebui sã facã – sã îºi asume condamnarea”, a afirmat procurorul.

Instanþa a rãmas în pronunþare pe cererea depusã de Dragnea, însã decizia nu va fi una definitivã.

Liviu Dragnea se aflã în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanþa supremã la 3 ani ºi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajãrilor fictive de la DGASPC Teleorman.

El a fãcut mai multe încercãri de a ieºi din penitenciar, prin introducerea în instanþe a unor cãi extraordinare de atac, însã cererile sale au fost respinse.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde executã pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv cã nu este lãsat sã munceascã în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncã, dupã ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *