Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici au dat OUG 114 pentru a beneficia de manipularea pieţei de capital

Florin Cîţu a declarat că liderul PSD Liviu Dragnea, Darius Vâlcov, consilierul premierului şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici ar fi dat OUG 114 pentru a beneficia personal din manipularea pieţei de capital. Senatorul PNL precizează că va intra în posesia unor dovezi în acest sens.

„Dragnea, Vâcov şi Teodorovici au dat OUG 114 pentru a beneficia personal din manipularea pieţei de capital? Imediat după aprobarea OUG 114 am cerut ASF, deşi ştiu că este controlată direct de Dragnea, o investigaţie pentru a vedea dacă există oameni din anturajul lui Dragnea/Vâlcov/Teodorovici care au beneficiat de pe urma mişcărilor pe piaţa de capital. Nu s-a întâmplat nimic. Acum, mi se spune că există dovezi clare în acest sens. Voi intra în posesia acestor dovezi în următoarele zile şi le voi face publice”, a scris, citat de Mediafax,Florin Cîţu, sâmbătă pe Facebook.

Liberalul a adăugat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuia să reacţioneze imediat la declaraţia lui Darius Vâlcov, care spunea că ar fi o greşeală ca OUG 114 fiscală să nu fie adoptată, deoarece în caz contrar Guvernul ar putea fi acuzat că manipulează bursa.

„O dovadă este aceasta şi ASF trebuia urgent să reacţioneze: «Ar fi o greşeală ca ordonanţa să nu se dea. Dacă ordonanţa nu se dă, abia atunci ar putea fi acuzat Guvernul de manipularea bursei. (…) Probabil a fost o reacţie emotională, probabil şi o presiune pe guvern: atenţie că se prăbuseste bursă. Nu se prăbuseste bursă, acţiunile îşi vor reveni, apropo, cred că e un foarte bun moment de investiţii în acţiunile care au scăzut. E o fluctuaţie normală» – Darius Vîlcov, consilier premier, 19.12.2018″, a completat Cîţu.

„Chiar dacă instituţiile statului acum răspund doar la comanda lui Dragnea, nu mă opresc aici. Nu mai este mult până când România devine liberală şi atunci toţi vinovaţii vor răspunde. Inclusiv cei din ministere părtaşi la măsluirea datelor oficiale. Va urma!”, conchide senatorul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *