Dragnea vrea să interzică, prin lege, exportul de bușteni

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că va depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind interzicerea exportului de buşteni din România pe care îl va depune săptămâna viitoare, potrivit zf.ro. El a precizat că astfel încurajează exportul de lemn prelucrat „pentru ca plus valoarea să rămână în România”.

„Ca să stea mai liniştitit Iohannis, că ştiu că el avea legătură cu unii cu lemnele, am pregătit un proiect de lege pentru interzicerea exportului de buşteni din România, pe care cred că o să-l depunem săptămâna viitoare. Cine să vrea să exporte, să exporte lemn prelucrat pentru ca plus valoarea să rămână în România”, a declarat Dragnea.

Șeful PSD l-a mai acuzat pe președintele Iohannis că nu observă de ce întâmplă în țară, după ce acesta a transmis, miercuri, că “România este în prezent campioana exporturilor de cereale, deşi valoarea adăugată a producţiei de cereale este una scăzută, însă, trebuie cunoscut faptul că România este, în acelaşi timp, şi campioana importurilor de alimente şi produse alimentare”.

„Eu nu ştiu dacă Iohannis a vorbit înainte sau după somn sau astăzi s-a trezit după patru ani şi jumătate de somn şi a început să vadă ce e în România. Despre asta discutăm noi, despre faptul că prelucrarea sau capacitatera de prelucrare a produselor a început să crească în ultimii doi ani de zile. Este un domeniu pe care am început să-l stimulăm şi o să-l stimulăm pe viitor”, a afirmat Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *