Dragnea vrea și mai mult control asupra statului: De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la PSD Ilfov, că social-democraţii sunt de doi ani de zile la guvernare, dar nu la putere. El a cerut Guvernului să dea OUG pentru Codul administrativ şi să înceapă discuţii cu Fondul Proprietatea pentru ca statul să răscumpere acţiuni de la diverse companii.

„Ieri, preşedintele care se îneacă – am constatat azi că e lene să şi vorbească (aluzie la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a fost răguşit când a ţinut discursul la summit-ul PPE – n.r.) – a semnat bugetul României. Eu nu ştiu cum a reuşit ieri să semneze. Adică să faci un asemenea efort să iei un stilou să semnezi îţi trebuie mult să te gândeşti. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii ar fi beneficiat de alocaţii mai mari de la 1 martie”, a afirmat, citat de news.ro, liderul PSD.

Dragnea a precizat că va urma şi PNDL 3.

„Bani sunt, voinţă politică este, dar trebuie să spunem şi lucrurile care nu funcţionează cum trebuie. (…) Eu n-am de gând, n-am avut de gând şi nu voi avea niciodată de gând să spun lucruri în care nu cred sau să ascund lucruri doar din convingeri electorale sau din câştig electoral. Am avut o discuţie înainte cu primari din Ilfov şi, ca şi ei, mă întreb şi eu de ce se tot întârzie la Ministerul Dezvoltării (…), se tot plimbă hârtiile de la un minister la altul. Să vă spun eu de ce: pentru că în continuare în ministere şi în agenţii sunt oameni care au o singură preocupare – cum să scrie că nu se poate sau dacă nu, că se încalcă Constituţia. toţi funcţionarii din România se pricep la Constituţie, absolut toţi. De ce? Ca să nu se facă”, a susţinut Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că „poate Guvernul se gândeşte să dea ordonanţă de urgenţă pe Codul administrativ”.

„De doi ani de zile noi suntem la guvernare, dar nu la putere. Asta e situaţia. Am vorbit cu primari şi se plâng despre cât de mult timp aleargă după avizări ca până la urmă, după un an, doi, să li se spună că nu”, a afirmat Dragnea.

El a acuzat funcţionarii ANAF şi ai altor instituţii că nu vor să ţină cont de Legea prevenţiei.

„Dacă o firmă greşeşte, trebuie ajutată. Pentru că mii de firme româneşti au fost închise, ba de DNA, ba de antifraudă. Aţi văzut vreo firmă străină închisă? Nici nu doresc asta. Dar de ce trebuie să se concentreze toţi pe firmele româneşti? Poate cineva totuşi ascultă ce spun eu, că n-am de gând să vorbesc degeaba niciodată”, a adăugat Dragnea.

Liviu Dragnea a cerut şi Ministerului Muncii şi comisiilor de soecialitate din Parlament să iniţieze întâlniri cu sindicatele pentru a redacta noua lege a dialogului social, „pentru că românii trebuie protejaţi în ţara lor”.

Liderul PSD a spus că europarlamentarii social-democraţi „trebuie să aibă obiective patriotice sută la sută”.

„Am ales să vorbesc despre patriotism în condiţiile în care ştiu bine că deranjează. De când nu se mai vorbeşte despre patriotism în România? De ani de zile, pentru că aşa ni s-a transmis. Nu mai vorbiţi despre patriotism, nu mai este ţara pe primul loc. (…) Numai nouă ni se tot spune. Ce e foarte rău e că ne spun asta şi unii români care nu fac nimic pentru această ţară. (…) Nu mai putem accepta ca România să aibă drepturi mai mici şi obligaţii mai mari decât alte ţări, pentru că nu există obligaţie pentru asta. (…) Daţi-mi un singur exemplu din listele prezentate de alte partide că se pot bate pentru România. Vorbesc de PNL, USR, Minus, PLUS. Aţi simţit vreodată la aceşti oameni că ard pentru ţara lor? Nu ţara lor e importantă, ci cum să se gudurască mai bine pe lângă şefii lor de la Bruxelles. (…) Românii trebuie să aleagă foarte simplu, dureros, dar simplu. Între nişte români patrioţi, care ştiu să muncească, care au curaj să ceară, care ştiu cum să ceară, cum e Victor Negrescu sau ceilalţi care niciodată nu o să se bată pentru asta. Vrem să trimitem la Bruxelles ură, venin, zgomot, scandal, ipocrizie şi vorbe goale sau un grup de oameni care fac acolo tot ce le stă în putinţă ca micul nostru colţ de lume să fie ajutat?”, a mai declarat Dragnea.

Liderul PSD a spus că România are cea mai mare creştere economică din UE, PIB a crescut în doi ani de zile cu un sfert.

„Nicăieri din lume nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu e magie. E doar un program de guvernare bine gândit, bine aplicat. În acest an punctul de pensie ajunge la 1.245 de lei, pentru că programul nostru a produs bani, locuri de muncă noi, şi va produce în continuare”, a spus Dragnea.

„Eu n-am fost membru PCR niciodată, dar mă gândesc că poate s-a spus Sectorul agricol Ilfov, pornind de la conceptul ca această zonă să livreze produse agricole şi alimentare Bucureştiului. Măi, oameni buni, câte produse alimentare mai pleacă din Ilfov în Bucureşti acum? De ce producătorii români şi fermierii români n-ar avea dreptul ca produsele lor săs fie găsite în galantare şi să mâncăm produse româneşti? N-am dreptul ăsta. În schimb, avem dreptul şi obligaţia să mâncăm mere, pere, prune şi alte legume, roşii pline de otravă. Toate chimicalele înseamnă otravă. Numai eu ştiu câteva localităţi din Ilfov unde se fac roşii aproape la fel de bune ca cele din Teleorman. Au şansa să ajungă la marile supermarketuri?”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

„De aici de la Ilfov eu rog Guvernul să înceapă nişte discuţii cu Fondul Proprietatea pentru ca statul să răscumpere acţiuni de la diverse companii. Poate sunt interesaţi să vândă. Poate se analizează şi cum au fost divizate anumite companii şi să vedem a fost bine sau a fost rău. La calea ferată a fost bine sau a fost rău că s-a divizat? O să sară toţi în frunte cu Băsescu că a fost bine. A fost bine, pe naiba!”, a mai spus Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *