DRAMĂ. 15 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, aflați în stare gravă transferaţi din Bucureşti pentru că NU mai este niciun loc!

15 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, aflați în stare gravă, sunt transferați joi de la București în Moldova. Aceștia sunt mutați la mai multe spitale cu ajutorul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române. În timpul zborului, pacienții sunt însoțiți de echipe medicale.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale anunță că joi sunt pregătiți să transporte din București la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

O primă misiune este deja în desfășurare. O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Bacău – Iași, cinci pacienți bolnavi de Covid19.

Următoarele zboruri încă nu au fost planificate, dar misiunile pot începe oricând. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești din București către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *