Dramatic. Autoritățile franceze sunt sceptice cu privire la oprirea focului care mistuie  Catedrala Notre Dame

Mistuirea, în flăcări, a Catedralei Notre Dame, acest simbol al Franței, a declanșate un val de empatie la nivel internațional, președintele SUA, Donald Trump, venind cu sugestia de a se folosi avioane pentru oprirea focului. Din păcate, în urma unei analize, Direcţia Generală de Securitate Civilă  din Franța a explicat de ce este imposibilă aplicarea acestei metode.

„Aruncarea de apă pe acest tip de clădire ar putea duce la prăbuşirea întregii structuri”, a postat  pe Twitter Securitatea Civilă, în timp ce flăcările mistuiau catedrala de aproximativ două ore, timp în care turnul în formă de săgeată şi acoperişul deja s-au prăbuşit.

„Este atât de îngrozitor să asistăm la acest gigantic incendiu la Notre-Dame din Paris. Poate ar fi necesar să se folosească avioane care să arunce apă pentru a-l stinge. Trebuie acţionat repede”, a scris pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

La locul tragediei sunt mobilizați circa 400 de pompieri, dar flăcările se extind rapid și, potrivit acestora, nu este sigur faptul că mai poate fi oprit. La o primă vedere, pompierii francezi cred că focul a izbucnit de la schelele  instalate pe acoperişul bătrânului edificiu, această bijuterie, clădire simbol a Franței, ce a fost construită între secolele al XII-lea şi al XIV-lea.

Ministrul adjunct de Interne al Franţei a declarat că salvarea Catedralei Notre Dame din Paris nu este certă, scrie The Guardian.

Arhiepiscopul Parisului le-a cerut preoților din toată Franța să tragă clopotele tuturor bisericilor pariziene pentru a semnala tragedia mistuirii de către flăcări a unui simbol al Franţei, catedrala Notre-Dame din Paris, conform Reuters.

De asemenea, conform unui mesaj publicat de Reuters, Vaticanul este în stare de „şoc şi tristeţe” din cauza incendiului care a provocat deja daune foarte grave clădirii şi ameninţă să o mistuie în totalitate. Vaticanul a dorit să transmită că este alături de credincioşii catolici francezi în aceste momente şi că se roagă pentru pompierii care intervin pentru stoparea flăcărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *