Drulă: Ruşinoasă conferinţa de presă din Austria. Şeful PPE, grup din care face parte PNL, a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum, pentru motive care nu ţin de România, ni se refuză dreptul legitim de aderare la Schengen

Liderul USR Cătălin Drulă a catalogat drept „ruşinoasă” conferinţa de presă a cancelarului austriac Karl Nehammer privind motivele pentru care Austria nu susţine aderarea României la spaţiul Schengen. Acesta a mai spus că liderul PPE Manfred Webber, grupul politic din care face parte PNL, „a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum, pentru motive care nu ţin de România, ni se refuză un drept legitim”. „Absolut scandalos”, a precizat Drulă.

„Ruşinoasă conferinţa de presă din Austria. Şeful PPE, grupul politic din care face parte PNL, a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum, pentru motive care nu ţin de România, ni se refuză un drept legitim. Absolut scandalos. Ce valori şi principii are acest grup PPE dacă permite şi susţine ca un stat membru să fie ţinut ostatic de un politician austriac scăpat din orice norme de bun simţ?”, a scris Cătălin Drulă, miercuri pe Facebook.
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen. El a ridicat din nou problema migraţiei şi a explicat că trebuie căutată o soluţie realistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *