Dumitru Fărcaş Va fi Înmormântat Mâine Cu Cântece De Jale

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat mâine cu onoruri militare, în comuna natală Groşi din judeţul Maramureş Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.Viceprimarul comunei Groşi, Gavril Ardusătan, a declarat că la înmormântare va avea loc şi un moment folcloric, cu cântece de jale în memoria lui Dumitru Fărcaş.

Ceremonia religioasă va avea loc de la ora 11 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, după care convoiul cu sicriul va fi transportat la Groşi, la casa părintească a lui Dumitru Fărcaş, unde va avea loc înmormântarea, cu onoruri militare şi vor fi trase salve de armă. Trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus într-un cavou din spatele casei părinteşti, aceasta a fost dorinţa sa expresă. Va avea loc şi un moment folcloric de jale, cu taragotişti şi intrepreţi de muzică populară, în memoria lui Dumitru Fărcaş. Înmormântarea va avea loc undeva în jurul orei 16.

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj, în urma unui infarct. Fărcaș împlinise 80 de ani în luna mai, moment în care i-a fost oferit Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler de către președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.