După aproape 20 de ani când faptele sunt prescrise, Negoiță reclamă la Parchet retrocedări suspecte din mandatul lui Băsescu la Capitală

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, s-a prezentat, marţi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), pentru a depune o sesizare privind o serie de retrocedări de terenuri, realizate inclusiv în mandatul de primar al lui Traian Băsescu.

„Discutăm de două parcuri din parcul IOR, dar nu numai, din nefericire sunt multe astfel de situaţii, astfel de speţe în Sectorul 3, dar din ce am înţeles şi în tot Bucureştiul. Asta trebuie ca instituţia la care mă adresez acum să identifice membrii acestei grupări organizate. În primul rând proprietarii, dar în mod evident au avut sprijin masiv din partea instituţiilor statului, instituţii care evident au fost reprezentate de nişte oameni în anumite momente”, a declarat edilul, la sosirea la Parchetul General.

Robert Negoiţă a precizat că mai multe şcoli şi grădiniţe din sectorul 3 şi-au pierdut spaţiile din această cauză, menţionând că este vorba de zeci de hectare de terenuri.

„Această grupare organizată, acest grup infracţional este vinovat de tot ce s-a întâmplat. (…) Una din retrocedările celebre a fost semnată de către domnul Băsescu în ultima zi de mandat. Următoarea zi era deja la Cotroceni. Un teren semnificativ din zona IOR, Fosta bază Spartacus…”, a completat primarul.

Întrebat de ce vine cu această sesizare la Parchet abia acum, Robert Negoiţă a replicat: „Pentru că până acum nu am avut imaginea atât de completă, pur şi simplu permanent şi mai ales de când am început să vorbim mai mult despre aceste teme încep să ajungă la mine aceste informaţii şi sunt foarte nerăbdător, nu neapărat acum când depun această sesizare penală, ci aştept cu multă nerăbdare să vin să dau declaraţii în acest dosar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *