După câștigare unui nou mandat de președinte, Erdogan a cântat cu susținătorii săi și le-a spus că vor fi împreună până la moarte

Noul și vechiul președinte al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sărbătorit duminică seară victoria la alegeri cântând cu susținătorii săi, de pe un autocar pe care se afla și soția sa și membri ai anturajului său. Liderul de la Ankara a câștigat alegerile prezidențiale cu un avans de 4 procente față de rivalul său, Kemal Kilicdaroglu. Erdogan le-a spus susținătorilor săi că vor fi împreună până la moarte.

„Aș dori să mulțumesc tuturor cetățenilor noștri care și-au arătat interesul pentru viitor, atât pentru ei, cât și pentru copiii lor, votând în alegeri. Aș dori să mulțumesc fiecărui membru al națiunii noastre care ne-a dat responsabilitatea de a guverna țara în următorii 5 ani. Am spus că vom câștiga într-un mod în care nimeni nu va pierde. De aceea, Turcia este singurul câștigător astăzi. La revedere, Kemal!”, a declarat Erdogan.

Kemal Kılıçdaroğlu, candidatul opoziției și-a recunoscut înfrângerea. „În timpul acestor alegeri, națiunea și-a arătat dorința de a schimba acest regim autoritar în ciuda tuturor presiunilor care au fost exercitate asupra lor. Acest lucru a fost clar. CHP cu toate elementele sale va continua să se străduiască pe toate fronturile până când democrația va câștiga în țara noastră. Vom continua să fim pionierii acestei lupte. Indiferent ce vom face pentru această națiune, nu va fi suficient. Sunt trist, pentru că probleme major vor urma pentru această țară. Voi trebuie să știți că vom lupta cu aceste dificultăți care ne așteaptă. De acum încolo, aș vrea să fac un apel către cei 24 de milioane de alegători care m-au votat să reziste. Munca noastră va continua. Suntem aici și nu vom pleca nicăieri, ”a spus Kılıçdaroğlu.

Recept Erdogan a fost reales preşedinte al Turciei, cu 52.14% dintre voturile exprimate, a anunţat duminică preşedintele Consiliului Electoral Suprem (YSK), relatează BBC News .

El precizează că aceste rezultate au fost obţinute după numărarea a 99.43% dintre sufragii. Erdogan a obţinut 27.513.587 voturile exprimate, adică 52.14%, potrivit YSK, relatează CNN.

El l-a înfrânt în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe Kemal Kilicdaroglu, care a obţinut 25.260.109 dintre voturile exprimate, reprezentând 47.86%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *