După ce a fost demis de Parlament și nu poate lua o astfel de măsură, Cîțu s-a răzgândit și vrea plafonarea prețului la energie

Premierul demis Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, că Guvernul şi PNL susţin plafonarea preţului la energie, la nivelul din prezent şi că acest lucru va fi decis în prima şedinţă a Executivului, după finalizarea crizei politice.

”În ceea ce priveşte preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie, în România. Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern, după ce se va rezolva criza. Deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie, la preţurile pe care le vedem în această perioadă, acum”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri seară.

Florin Cîţu a transmis un mesaj şi pentru companiile furnizoare de energie.

”De aceea, avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ, în perioada următoare, să nu se chinuie, că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a declarat Cîţu.

Actualul Guvern, fiind unul interimar, nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii.

Premierul Florin Cîţu a refuzat în ultimele două luni să plafoneze prețurile la energie susținând că vor fi găsite alte metode.

”Nu vom interveni pentru a plafona preţurile. Problema este că trebuie să importăm energie, pentru că nu ne ajunge cât producem. Avem nevoie de o independenţa energetică a României . Asta am înţeles eu din ce sa intâmplat în această perioadă. A crescut consumul şi a trebuit să creştem importurile. Depindem de preţurile de afară. Preţurile au crescut peste tot în Europa”, a spus, pe 31 august, Cîţu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *