După ce a împrumutat zeci de miliarde ca să crească artificial salariile bugetarilor, Teodorovici acuză Opoziția că vinde iluzii românilor

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a comparat, sâmbătă, partidele de opoziţie cu „nişte roboţei programaţi politic, care construiesc ziduri fragile de minciună şi ură ca într-un joc de Tetris”. El a adăugat că în timp ce PSD oferă proiecte, Opoziţia vinde iluzii deşarte.

Datoria externă totală a României a crescut cu 4,254 miliarde euro în primele 6 luni, la 103,671 miliarde euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Ritmul cu care statul se împrumută a devenit unul amețitor. Doar în prilele șase luni ale anului 2019, România s-a împrumutat cu 26,2 miliarde lei (peste 5,5 miliarde de euro) de pe piața internă, la care se adaugă 3 miliarde euro de pe cea externă.

Cu fiecare proiect realizat, cu fiecare promisiune ţinută sau ţintă atinsă, cu fiecare pas înainte facem dovada încrederii, voinţei şi putinţei noastre şi dărâmăm zidurile fragile de minciună, de ură şi de zădărnicie pe care nişte roboţei programaţi politic le construiesc ca într-un joc de Tetris. Deosebirea dintre noi şi ei este ca diferenţa dintre realitate şi iluzie, dintre un vis lucid şi unul amăgitor. Pentru că noi am oferit deja multe proiecte realizate, ţinte atinse, idei şi soluţii viabile pentru toţi românii, în timp ce ei doar vând iluzii deşarte….sau nici măcar atâta”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

El a adăugat că PSD va da României un preşedinte care va aduce consens.

„Şi pentru că PSD va da acestei ţări un preşedinte care va aduce consens şi care va vrea şi va reuşi să îl reprezinte pe fiecare român în parte de oriunde ar fi el şi nu doar pe cetăţeanul -meu- sau pe cetăţeanul cu o anumită conduită şi ideologie. Este ceea ce a rămas şi contează după întâlnirea de azi, de la Deva, cu primarii din Hunedoara şi cu membrii organizaţiei judeţene condusă de Laurenţiu Nistor, cu toţii oameni hotărâţi să obţinem un rezultat extraordinar în toate competiţiile electorale ce vor urma”, a conchis Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *