După ce a susținut că președintele e vinovat pentru lipsa poliției de pe străzi, Dăncilă lansează o nouă aberație: Iohannis e răspunzător și că nu se organizează examenul de rezidențiat

Premierul Viorica Dăncilă îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că a mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei şi afirmă că prin refuzul acestuia de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie,periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat.

”A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către Preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru”, scrie, citată de news.ro, Dăncilă vineri pe Facebook, după ce ministrul Sănătăţii a anunţat amânarea examenului de rezidenţiat, pentru că la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze trei dintre ordinele necesare desfăşurării examenului.

Ea afirmă că preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi de servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical.

”Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”, afirmă Dăncilă.

Este cel de-al doilea astfel de mesaj, după ce CCR a făcut publică decizia prin care preşedintele trebuie să numească de îndată miniştrii interimari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *